Rekord u Las Vegasu
0

U jednom danu podijelio 7.777 zagrljaja

Sarajevo-x.com
Jeff Ondash (Foto: AP)
Jeff Ondash (Foto: AP)
Muškarac iz Ohioa postavio je svjetski rekord uoči Dana zaljubljenih kada je, brže od ostalih, zagrlio čak 7.777 osoba u samo 24 sata.

Pedesetjednogodišnjak je uz svoje tijelo stiskao prolaznike odjeven u kostim svog alter ega Teddyja McHuggina, a sve vrijeme je stajao ispred hotela i kasina Paris u Las Vegasu.

"Kad se neko zagrli, svi odlaze sa osmjehom na licu", kaže Jeff Ondash, simpatični vlasnik rekorda. "Kažu da jedna jabuka dnevno drži doktora podalje, a onda jedan zagrljaj dnevno donosi zabavu."

Ondash je za AP izjavio kako je želio postati "svjetski šampion u grljenju" da bi prikupio novac za američko udruženje za bolesti srca u okviru "mjeseca srca" koji se obilježava u SAD-u.

Ovaj zadatak bio mu je toliko važan jer su mu i brat i otac umrli relativno mladi zbog srčanih problema, dodao je.

Njegova kćerka Carlie brojala je zagrljaje, a spektakl je bio zaista zanimljiv s obzirom da se Amerikanac odjenuo kostim s logom koji aludira na zagrljaj i pojasom hrvača.

Prethodni rekord držao je Siobhan O'Connor iz Dublina. On je u jednom danu zagrlio 5.000 osoba.

Vrijedni Ondash priznao je da se veoma umorio i da je bio strašno gladan. Samo u toku prvog sata zagrlio je čak 700 ljudi. Njegov rekord se možda i ne nađe u Guinnessovoj Knjizi rekorda, s obzirom da taj podvig nije pratio sudija ove organizacije.