Pobjegao iz zoološkog vrta
0

VIDEO / Rakun se poigrao sa policijom i vatrogascima

Sarajevo-x.com
Policajci i vatrogasci u Kaliningradu u Rusiji su se namučili pokušavajući uhvatiti rakuna koji je pobjegao iz lokalnog zoološkog vrta, javlja Telegraph.

Rakun je nakon bijega iz zoološkog vrta utočište nalazila na krošnjama visokog drveća, zbog čega spasioci nisu mogli iz doći do njega. Tokom akcije spašavanja, policajci i vatrogasci su pokušali sve čega su se u tom trenutku sjetili. U jednom trenutku su počeli tresti stablo na kojem se nalazio rakun nadajući se da će životinja pasti u deku koju su držale njihove kolege. No, rakun se nije želio predati, te je uspio ostati na grani.

Nakon toga se vatrogasac pokušao popeti do rakuna, ali je taj pokušaj propao jer grana na kojoj je životinja bila nije mogla izdržati težinu odraslog čovjeka.

Kada su spasioci napokon uspjeli saviti granu do tla i ponadali se kako je zadatak obavljen, rakun se ponovo dao u bijeg. Prolaznici su mogli vidjeti smiješne scene u kojima je životinja vješto izmicala spasiocima koji su je pokušavali uhvatiti.

Rakun se potom ponovo odlučio popeti na drvo. Očajni spasioci su posegnuli za specijalnom opremom, mrežom i omčom. Nervoza je bila na vrhuncu kada su uhvatili rakuna, nakon čega je on ujeo jednog od njih i ponovo pobjegao. No, prilikom drugog pokušaja spasilaca, rakun nije uspio izbjeći mrežu, te je njegova avantura okončana. Sada se nalazi u zoološkom vrtu gdje se dobro oporavlja.