{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Psa opili vodkom kako bi mu spasili život

11.3.2014. u 10:30
18
40
Psa opili vodkom kako bi mu spasili život
18
Psa opili vodkom kako bi mu spasili život
Malteški terijer bio je veoma blizu smrti nakon što je polizao rashladnu tekućinu koja se koristi za radijatore u garaži u australskom Melbourneu. No, zahvaljujući vodki koju je pio dva dana, pas Charlie je preživio.
Osoblje bolnice Animal Accident shvatilo je da se pas otrovao etilen glikolom koje može biti kobno jer uzrokuje otkazivanje bubrega i smrt za nekoliko dana. Rješenje je bilo napiti psa i držati u takvom stanju 48 sati. Veterinari su uspjeli spasiti psa zahvaljujući vodki koju su mu davali u dozama tokom 48 sati, što je neutraliziralo trovanje. Vodku je dobio infuzijom u stomak i kroz nos.

"Bio je zaista pijan. Teturao je okolo. Kada sam ga pomazila gurnuo me je kao normalna pijana osoba. Malo je povraćao, poput pravog pijanca", rekla je Charlijeva vlasnica Jacinta Roseware.Dan nakon pijanstva, Charlie se poput ljudi mučio s mamurlukom. Cijeli dan je spavao i nije imao snage šetati.

"Charlie je imao veliku zabavu s osobljem veterinarske službe. Vodka ga je umirila i spasila", rekli su iz bolnice Animal Accident.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: