Zanimljivosti
52

Napušteni i poluslijepi pit bull dobio novu priliku za život

Klix.ba
Pit bull Savannah je bio napušten, poluslijep i gladan, ali zahvaljujući zalaganju grupi dobrih ljudi, ovaj hrabri pas je dobio novu priliku za život i ljubav.

Eldad Hagarom je suosnivač organizacije koja se bavi spašavanjem životinja i koji je vođa tima pomagača koji su spasi Savannah, prekrasnu pit bull, iz parka na području Los Angelesa.

"Ljudi napuštaju svoje životinje, ostavljaju ih u tom parku", rekao je Hagara.

Dodao je da je ovo prilično divlje područje, gdje ima mnogo kojota kojima su ovi psi na oku. Savannah je bila u groznom stanju kad su je pronašli. Jedno oko joj je bilo teško povrijeđeno, a imala je rane na cijelom tijelu i bila je neuhranjena.

Eldad Hagar
Eldad Hagar

"Kada sam prišao grmlju gdje su je skrivali, shvatio sam da više nema snage da se bori. Bila je toliko gladna i umorna", napisao je Hagara.

"Proces gladovanja je strašan, jer tijelo prvo iskorištava sve masnoće za energiju, onda stradaju mišići, pa unutrašnji organi. To je spora, ali i vrlo bolna smrt ", rekao je Hagara.

Za spašavanje je trebalo više od dva sata, ali na kraju, Hagara je uspio nagovoriti psa da mu iz svog skrovišta dođe u naručje.

Odnijeli su ga veterinaru gdje je ubrzo operisan. Uklonjeno mu je lijevo oko i veliki tumor koji je imao u uhu. Nakon operacije, njen duh je oživio. Savannah je danas u azilu i traži dom u kojem će provesti ostatak života.

pas