{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prosvjetni radnici podijelili višemilionski dobitak

S
10.4.2012. u 21:31
2
6
Prosvjetni radnici podijelili višemilionski dobitak
2
Prosvjetni radnici podijelili višemilionski dobitak
Foto: Ilustracija
Tri radnika državnih škola podijelila su dobitak od rekordnih 656 miliona dolara, osvojenihi u američkoj lutriji "Mega Millions".
Zvaničnici lutrije države Maryland saopštili su da će "tri amigosa", kako su se dobitnici sami nazvali, podijeliti osvojenih 158 miliona dolara.

Svako iz srećne trojke, koju čine dvije žene i muškarac, dobit će po 35 miliona dolara nakon odbijanja poreza. Dobitni listić kupljen je u dragstoru u predgrađu Baltimorea.

Sretni dobitnici su nastavnik specijalnog obrazovanja, nastavnik u osnovnoj školi i direktor, a kupili su po 20 listića za svoj sindikat. Sve troje su radili dodatne poslove da bi mogli da sastave kraj sa krajem. Prema njihovim riječima, i dalje će ostati na svojim radnim mjestima.

Dobitnici su odlučili da ostanu anonimni, a džekpot će podijeliti sa vlasnicima dva dobitna listića iz Kansasa i Illinoisa. Dobitnik iz Kansasa prijavio se krajem prošle sedmice, ali je odlučio da ostane anoniman.

Treći dobitnik iz države Illinois, gdje osvajačima nagrada nije dozvoljeno da ostanu anonimni, još se nije prijavio. Tokom prošle sedmice, radnica lanca brze hrane javila je da ima dobitni tiket, ali su zvaničnici izrazili sumnju u njenu priču. Rekordni dobitak izvučen je 26. marta.

Pobjednici mogu odabrati da novac dobijaju u 26 isplata na godišnjem nivou, ili da dobiju nešto niži iznos u gotovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: