19-godišnji Rashid
114

Pripadnik Huta zbog izgleda postao senzacija na internetu, uspoređuju ga s holivudskim glumcem

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Rashid Al Haddad pripadnik je Huta, jemenske pobunjeničke skupine koja podupire Iran, a na društvenim mrežama stekao je veliku popularnost zbog svog izgleda.

Naime, na društvenim mrežama Rashid redovno objavljuje snimke zarobljenih teretnih brodova u Crvenom moru, a ovog 19-godišnjaka prati preko 35 hiljada ljudi i taj broj neprestano raste.

Mladi pobunjenik svojim je izgledom privukao pažnju na društvenim mrežama, a jedna od njegovih snimki pregledana je čak 19 miliona puta te je zaradio nadimak "jemenski Timothée Chalamet".
Međutim, Rashid nije zadovoljan pažnjom koju dobiva na račun izgleda te je nedavno na X-u podijelio članak objavljen u Newsweeku u kojem ga se predstavlja kao zgodnog Huta koji je zaludio obožavateljice na TikToku.

"Nikad nisam govorio o ljepoti ili bilo čemu drugom, naš problem je jedino Palestina i ovo nije vrijeme za razgovor o nečijem izgledu", osvrnuo se na članak pa dodao: "Nadam se da će moja poruka stići do slobodne Palestine i da ćemo se nastaviti boriti protiv izraelske agresije koja predstavlja kršenje ljudskih prava."

Inače, iako u nekim svojim objavama nosi vojnu odjeću, a ponekad i automatsku pušku AK-47, nema dokaza da je Al Haddad izravno sudjelovao u otmici i napadima brodova u Crvenom moru.