"Neprimjereni" pozivi
3

Prijavili da dijete neće na spavanje, da su dobili pogrešnu hranu, da zubar ne radi...

Klix.ba
Policajci širom svijeta imaju čudne zahtjeve za intervencije koje od njih traže građani. Tako je jedan otac u Velikoj Britaniji nazvao lokalnu policiju žaleći se kako njegov sin odbija otići u krevet na spavanje.

Školarac od 14 godina igrao je igrice na kompjuteru ignorirajući očev zahtjev, koji se dosjetio da bi policija možda mogla riješiti problem s neposlušnim sinom, pa je birao broj za hitne intervencije.

Policija u Sjevernom Velsu kaže da je to bio samo jedan u nizu "neprimjerenih" poziva koje su primili u ovoj godini. Inače, radi se o broju 999 koji građani trebaju pozvati samo ako su u velikoj opasnosti, ako su svjedoci teškog krivičnog djela poput ubistva i slično.

Dešavalo se tako da je policija zaprimila poziv od jedne žene koja se žalila da joj je restoran dostavio pogrešnu narudžbu. Bilo je tu poziva u kojima su ljudi pitali kako da pošalju fax, pa i poziva u ranim jutarnjim satima kada su tražili od policije informaciju o ishodu neke utakmice.

U jednom od hitnih poziva jedan građanin je kazao: "Treba mi zubar hitno. Moje lice je natečeno već dva dana. Išao sam do zubara tu na ćošku, ali nije otvoreno", prenosi Daily Mail.