Budite sigurni i zdravi
0

Preslatki rakun podsjeća vas da trebate prati ruke redovno u vrijeme koronavirusa

DP
Tokom širenja virusa Covid-19, Spasilački centar Jaguar s Kostarike čini sve kako bi njegovi stanovnici bili sigurni i zdravi.

Ovaj spasilački centar, koji je posvećen brizi i rehabilitaciji napuštenih i zlostavljanih divljih životinja svih vrsta (ne samo jaguara), nedavno je postavio snimku na svom Facebook profilu. Na snimci je jedan od njihovih rakuna koji marljivo pere ruke iznad roze posude, prenosi People.

"Ovaj mališan vas želi podsjetiti da perete ruke 20-30 sekundi! Ostanite sigurni", napisali su oni sa snimkom koju su objavili.

[YOUTUBE]GvMyDRUn8eQ[/YOUTUBE]

Pranje ruku u trajanju 20-30 sekundi, jedan je od načina da spriječite širenje virusa Covid-19. Uz to ne biste trebali dodirivati svoje lice, trebali biste ostati kod kuće (osobito ako se osjećate bolesno) i ograničiti kontakt s ljudima izvan svog doma, kako savjetuju Svjetska zdravstvena organizacija i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Savjet koji vam može spasiti život posebno je aktuelan kada dolazi od slatkog, čistog rakuna.

Spasilački centar Jaguar, koji ovisi o turizmu i donacijama za brigu o životinjama, trenutno se oslanja samo na donacije, kako bi nastavio biti produktivan i tijekom pandemije koronavirusa. Možete posjetiti njihovu stranicu za donacije kako biste naučili više o spašavanju i o tome kako podržati ovaj Centar tokom teških vreme