Zanimljivosti
9

Prava imena poznatih osoba koja su promijenili kada su postali slavni

Klix.ba
Mnoge od velikih holivudskih zvijezda nikada ne govore pravi datum svog rođenja te mijenjaju imena iz raznih razloga. Isto čine i popularni pjevači i muzičari.

Nicolas Cage koji se pravo zove Nicolas Kim Coppola, promijenio je ime kako izbjegao holivudski nepotizam, dok drugi poput Whoopi Goldberg imaju humorističniju pozadinu.

Katy Perry — Kathryn (Katy) Hudson Prije nego je postala slavna pjevačica producirala je kršćansku muziku. Objavila je i gospel ploču "Katy Hudson" za Red Hill Records prije nego je uzela majčino djevojačko prezime kako je ne bi zamijenili s glumicom Kate Hudson.

Natalie Portman — Natalie Herschlag Ova oskarovka poznatija je po imenu Natalie Portman. Rođena je u Jerusalemu, a njena porodica je promijenila prezime kada su se preselili u SAD.

Reese Witherspoon — Laura Jeanne Witherspoon Glumica iz filma "Sweet Home Alabama" iskoristila je majčino djevojačko prezime Reese kao svoje ime.

Tina Fey — Elizabeth Stamatina Fey

Njeno ime je skraćena verzija srednjeg imena.

Whoopi Goldberg — Caryn Elaine Johnson Ime je promijenila tek kada je počela raditi u pozorištu u San Diegu. Imala je problem sa nadutošću i odatle ime Whoopi, dok joj je prezime izabrala majka.

Drake — Aubrey Drake Graham Promijenio je ime nakon što je promijenio i profesiju, iz glumačke u pjevačku.

Mila Kunis — Milena Markovna Kunis Ukrajinka je promijenila ime kada se preselila u Los Angeles i uzela svoj nadimak.

Louis C.K. — Louis Szekely Komičar mađarskog porijekla imao je problem jer su Amerikanci pogrešno izgovarali njegovo prezime pa ga je prilagodio.

Demi Moore — Demetria Gene Guynes Sačuvala je prezime prvog muža Freddyja Moorea od kojeg se razvela 1984. godine. Ime je promijenila i njena kćerka iz Talullah u Lula.

Fergie — Stacy Ann Ferguson Shvatila je da se njeno dugo ime ne uklapa u bend Black Eyed Peas te ga je promijenila.

Ben Kingsley — Krishna Pandit Bhanji Zbog straha da će strano ime i prezime imati negativan utjecaj na njegovu karijeru, promijenio je oboje.

Meg Ryan — Margaret Mary Emily Anne Hyra Promijenila je ime nakon što je završila prvi semestar studija na New York univerzitetu.

Michael Caine — Maurice Joseph Micklewhite Ime je promijenio po savjetu agenta.

Jodie Foster — Alicia Christian Foster Ime je sastavila prema dijelovima imena bivše majčine partnerice Josephine Dominguez.

Jamie Foxx — Eric Marlon Bishop Izabrao je androgeno ime jer je shvatio da ženske komičare traže više od muških.

Ludacris - Christopher Brian Bridges Reper promjenu imena objašnjava podvojenom ličnošću. Jedna je mirna i povučena, a druga divlja i luda.

Charlie Sheen - Carlos Irwin Estévez Glumac je želio američko ime i uzeo ga je. Njegovi djed i baka bili su imigranti iz Španije i Irske pa je po rođenju dobio ime koje ima veze s korijenima.

Dakota Fanning — Hannah Dakota Fanning Najmlađa glumica koja je nominovana za čak sedam nagrada Guild Awards odlučila je "izbrisati" prvo ime.

Joaquin Phoenix — Joaquin Rafael Bottom/Leaf Phoenix Rođen je u Portoriku i bio je član kulta "Božija djeca", no odlučio je izaći iz njega 1978. godine i preseliti u SAD gdje je promijenio ime koje simbolizira novi početak.

Bono — Paul David Hewson Prije nego je postao svjetski poznat, irski muzičar nastupao je pod imenom Paul David Hewson. Bono je nadimak koji mu je dao prijatelj Gavin Firday.

Lady Gaga — Stefani Joanne Angelina Germanotta Rođena je i odrasla u New York Cityju. Sama je izmislila ime za koje kaže da predstavlja njen alter ego.

Christopher Walken — Ronald Walken Nije poznato zašto je promijenio ime, a prijatelji ga još uvijek zovu Ronnie.

Pink — Alicia Beth Moore Ime je uzela iz filma "Reservoir Dogs" prema savjetu prijatelja.