|

Poštom pokušala poslati živog psa

Poštom pokušala poslati živog psa
0
S
Sarajevo-x.com
4.2.2011. u 09:10
13
komentara
0

dijeljenja
Poštom pokušala poslati živog psa
Amerikanka Stacey Champion (39) je optužena za okrutnost nad životinjama nakon što je u kutiju zapakovala živog psa i pokušala ga poslati na adresu koja je udaljena više od 1.770 kilometara.
Stacey Champion je psića pokušala poslati avionskom poštom iz Minneapolisa u Atlantu kako bi ga poklonila djetetu koje je član njene porodice. Pokušaj je propao kada je zaposlenik u pošti otkrio njenu nehumanu namjeru, jer se psić počeo kretati i cviliti, objavljeno je u novinama Star Tribune.

Nakon toga je paket otvoren, a četveromjesečni pas Guess je spašen. Policijska službenica Angela Dodge je rekla da bi bilo potrebno čak dva dana da kutija s psom stigne na odredište.

"Ovo je okrutno. Psić je trebao biti poklon djetetu. Zamislite šta bi se dogodilo kada bi dijete ugledalo mrtvog psića. Da nismo otkrili o čemu se radi, pas bi ostao u kutiji bez vode i hrane i uginuo bi vrlo brzo", rekla je Dodgeova.

Nadzornik u pošti, Thompson Ojoyeyi, rekao je da je žena upozorila zaposlenike pošte da budu "veoma pažljivi".

"Ovo je za tvoj jedanaesti rođendan. To si želio", pisalo je na kutiji u kojoj se nalazio psić. Stacey je zaposlenicima rekla i da se ne brinu ukoliko čuju zvukove iz kutije, jer se unutra nalazi igračka an baterije.

Guess se trenutno nalazi u centru za zaštitu životinja, a ukoliko Championova bude osuđena na sudu, psić će biti dat na usvajanje.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...