Napokon pronašao sebe
16

Poslije teške povrede mozga razvio nevjerovatan talenat za slikanje

S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Scott Mele iz Wilmingtona u SAD-u nakon teške povrede mozga razvio je talenat za slikanje. Naime 2015. godine Scotta je, dok je sjedio u svom automobilu, udarilo drugo vozilo brzinom od 110 kilometara na sat. Bio je u komi četiri mjeseca.

Nakon što se probudio iz kome uslijedila je teška anksioznost i depresija. Osjećao se kao da to nije on. Nekoliko mjeseci poslije uhvatila ga je želja za slikanjem i kupio je sav potreban pribor.

Počeo je slikati, a njegovi radovi zadivili su cijelu njegovu prodicu. Mele nikada prije toga nije imao smisla za slikanje.

"Prije te nesreće glavni ciljevi u životu su mi bili uspjeh i sakupljanje materijalnih stvari. To je bio moj život. Nije me bilo briga ni za koga drugog. Nisam imao puno prijatelja. Nakon nesreće život mi se okrenuo naopako, kao da je taj stari ja umro. Zapravo se više ne mogu povezati sa sobom kakav sam nekad bio. Dobio sam priliku živjeti neki drugi život", ispričao je za Daily Mail.

Dodao je kako prije nesreće nije znao nacrtati apsolutno ništa.

"Bio sam grozan u tome. Shvatio sam da se osjećam ugodno i dobro u svojoj koži dok slikam", kazao je i dodao kako je pao depresiju jer je počeo preispitivati neke svoje prethodne životne odluke.

Male je svoje prethodno zanimanje prodavača automobila zamijenio slikarstvom, a do sada je naslikao stotine slika. Kaže kako je sada napokon pronašao sebe.