Izdvojili smo najbolje
4

Popularna hercegovačka stranica objavila genijalne fore vezane za blagdane

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Popularna stranica eroGAG na kojoj anonimni Hercegovci objavljuju popularne hercegovačke žargone i memove na događaje i običaje koji se vežu za taj dio BiH, podijelila je i nekoliko objava vezanih za božićno vrijeme.

"Nećemo puno ove godine - mjerna jedinica za pravljenje barem sedam vrsta kolača za Božić", jedna je od situacija koja se u većini domaćinstava ponavlja svake godine.

"De vrati i ti njemu 'Sve najbolje'", natpis je uz fotografiju na kojoj stariji član obitelji drži mobitel. U nastavku smo izdvojili još neke od objava.

Inače, eroGAG su objavili i zbirku 400 najpopularnijih hercegovačkih žargona, koja je duhovita i informativna. Pa npr. "tokmak" nije samo veliki željezni čekić, nego opisna imenica "intelektualno nevine osobe", zatim "đavlu malo" je "stepen nezadovoljstva izražen željom za nečim boljim i drukčijim iako je trenutno stanje više nego zadovoljavajuće", dok je "ćusta" djevojka koja je "lijepa, ali i više od toga. Lijepa na mio način. Lijepa i dobra. Vrsta koja izumire".