Potraga za djevojkom
0

Pomaže zaostalom sinu da izgubi nevinost

Sarajevo-x.com
Britanka čiji usvojeni sin pati od Downovog sindroma izjavila je da traži seksualnu partnericu za 21-godišnjaka jer misli da je vrijeme da njen sin izgubi nevinost.

Britanski mediji u ponedjeljak prenose šokantnu priču o 50-godišnjoj Lucy Baxter koja želi da njen sin Otto pronađe djevojku.

Želje ove aktivistice za prava ljudi s Downovim sindromom ne bi bile neobične da i njen usvojeni sin Otto ne pati od istog sindroma, piše Daily Mail.

Gospođa Baxter, koja pored Otta, ima još tri usvojena sina s Downovim sindromom, pomogla je Ottu da na websiteu Bebo objavi da traži djevojku.

'Mislim da osobe s Downovim sindromom također trebaju ljubav i seks i želim da to moji sinovi iskuse. Društvo nije dovoljno informirano o osobama s Downovim sindromom i ne razumije da oni imaju potpuno iste potrebe kao i drugi ljudi', kaže Lucy Baxter.

Lucy dalje dodaje da bi idealna djevojka za Otta bila neka koja ne pati od Downovog sindroma, te da bi voljela jednog dana imati unuke.

Njen sin izjavio je da se slaže s majkom i da mu je životna želja da pronađe djevojku s kojom bi napokon izgubio nevinost.

Lucy Baxter pored Otta, ima još tri usvojena sina s Downovim sindromom, Jamesa (25), Titusa (14) i Raphaela (7). Na pitanje zašto nije tražila djevojku za starijeg sina, Lucy odgovara da je on previše stidljiv, te da ga zato nije htjela prijaviti na isti website.