Zanimljivosti
68

Pogledajte šta radi ova žena: Nevjerovatne transformacije u Ramba, Rockyja, Kuma...

Klix.ba
Lucia Pittalis je talijanska make up artistica i slikarica portreta koja je make up transformacije dovela na sljedeći nivo!

Lucia Pittalis je studirala klasičnu umjetnost, a svoje znanje kombinuje sa vještinama u šminkanju, kako bi promijenila svoj izgled i transformisala se u kultne filmske karaktere ili muzičke ikone, kao što su Rambo, Iggy Pop i Jim Morrison.

Pittalis kaže kako, prije same transformacije, prolazi kroz proces upoznavanja sa karakterom - gleda slike, filmove, video snimke i razmišlja o tome kako to primijeniti na svoje lice.

"To je nešto poput glume, ja moram ući u taj lik. U pozadini pustim muziku koja odgovara karakteru i raspoloženju", priča Lucia, koja koristi uglavnom filmsku i pozorišnu šminku različitih proizvođača, a perike i razlne rekvizite kupuje na buvljacima i u second hand dućanima.

"Jako je zabavno tražiti sve te super stvari i kreirati različite karaktere", kaže Lucia.

Kaže kako joj je najviše vremena trebalo da se transformiše u Rockyja - više od pet sati, nakon čega je postavila različite fotografije, sa i bez modrica (pogledajte fotogaleriju)!