Istraga u toku
0

Pilota koji je slučajno aktivirao alarm na aerodromu u Amsterdamu sada ismijavaju

E. Sk.
Nakon višesatne drame koja se nedavno odvijala na aerodromu Schiphol u Amsterdamu, a u kojoj se sumnjalo da se radi o otmici aviona, kompanija AirEurope objavila je da je riječ o lažnom alarmu.
Na letu Amsterdam - Madrid tokom poslijepodneva greškom je poslan alarm koji pokreće protokol u slučaju otmice na aerodromu. Ništa se nije doesilo i svi putnici su sigurni, objavljeno je u saopćenju kompanije AirEurope.

"Na letu Amsterdam - Madrid tokom poslijepodneva greškom je poslan alarm koji pokreće protokol u slučaju otmice na aerodromu. Svi putnici su sigurni i čekaju skoro polijetanje aviona. Žao nam je", objavljeno je u saopćenju kompanije.

Tokom nekoliko sati neka područja aerodroma bila su zatvorena, a intervenisao je i helikopter. Holandska vojna policija saopćila je da je u toku istraga o sumnjivoj situaciji u jednom od aviona na aerodromu Schiphol u Amsterdamu.
Ovaj slučajni incident izazvao je ismijavanje ljudi na društvenim mrežama, koji su se dobro nasmijali na ovaj račun.

"U svakom slučaju, barem znamo da dugme radi", napisao je jedan komentator na Twitteru, dok je drugi dodao da su u pilotskoj kabini, prema svemu sudeći, bili nestašni dječaci.