U znak zahvalnosti
67

Penzioner u Cheshireu osoblju bolnice poklonio tortu s kanabisom

E.S.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kako bi se zahvalio osoblju bolnice Warrington u Cheshireu, jedan penzioner poklonio im je tortu, ne znajući o kakvoj torti se radi.

Ono što dobronamjerni čovjek nije shvatio bilo je da je domaća poslastica, poznata kao "svemirska torta", puna droge klase B. Očigledno je bilo da se radi o torti s kanabisom tek nakon što je jedna medicinska sestra probala poslasticu.

U saopćenju na Facebook stranici Fondacije Warrington i Halton Hospitals NHS Trust, glavna sestra Kimberli Salmon-Jamieson kazala je da je tortu probao samo jedan član osoblja.

"Samo jedan član osoblja je pojeo mali komad kolača, nije trpio nikakve posljedice, a nakon toga je brzo završio smjenu", kazala je glavna sestra.

Osjetivši čudan miris iz kolača, viši službenici su obavijestili policajce iz Cheshirea u Engleskoj koji su uklonili i kasnije uništili tortu.

Međutim, jedan član osoblja u bolnici tvrdio je da su barem tri ili četiri medicinske sestre konzumirale tortu, koje su se nakon toga smijale sve vrijeme i bila je opuštena atmosfera.

Policija u Cheshireu saopćila je da nisu poduzete nikakve mjere protiv čovjeka koji je u bolnicu donio tortu.