Na putu u laboratorij
30

Pavijani se pokušali spasiti, pobjegli iz transportera i lutali gradom

DP
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com
Nekoliko majmuna izazvalo je paniku na ulicama Sydneya u Australiji.

Grupa pavijana na trenutak je izazvala kaos u Sydneyu jer su pobjegli iz zarobljeništva i lutali gradskim ulicama prije nego što su ponovo uhvaćeni.

Životinje su pobjegle dok su bile prevožene u Royal Prince Alfred Hospital, koja je u blizini Sveučilišta u Sydneyu, piše CNN.

Policija je pozvana u područje Camperdown, a na društvenim mrežama osvanuli su videosnimci koji pokazuju kako tri pavijana trče nogostupom, na zaprepaštenje mještana.

Policija Novog Južnog Walesa priopćila je da su bjegunci uhvaćeni u roku 90 minuta.

"Ovo nije Mandrill!" objavila je policija na Twitteru.

"Ranije ovog popodneva, grupa pavijana pobjegla je iz objekta i krenula u šetnju po Camperdownu. Policija i dreseri divljih životinja sada imaju situaciju pod nadzorom pa vas molim da ih pustite da rade svoj posao i da ne pokušavate uhvatiti majmune", saopćila je policija.

Njihov glasnogovornik dodao je i da su "pavijani upravo uhvaćeni" i da nema rizika za javnost.

Ovo nije prvi put da su pavijani uspjeli napustiti svoje kaveze.

Četiri pavijana pobjegla su 2018. godine iz laboratorija za biomedicinsku pomoć u San Antoniju tako što su se popeli na veliku bačvu i iskočili van. U roku od 20 do 30 minuta, tim za brigu o životinjama iz Nacionalnog centra za istraživanje majmuna opkolio je životinje i vratio ih u njihove kaveze.