Zanimljivosti
173

Pastor iz Texasa: "Krvavi mjesec" uzrokovat će smak svijeta 28. septembra

Klix.ba
Pastor John Hagee iz Texasa kazao je kako bi astorološki događaj koji ćemo ugledati na nebu 28. septembra, mogao dovesti do smaka svijeta. Riječ je o pomraćenju "super krvavog mjeseca".
Foto: EPA
Foto: EPA

Ovo je četvrto pomraćenje u samo dvije godine, a dogodit će se ma sveti praznik Jevreja Sukkot. Zbog pomraćenja Mjesec izgleda crveno, zbog čega ga i zovu "krvavi mjesec", a ujedno će biti i Supermjesec zbog veličine.

Neki kršćani vjeruju da nebeski događaja znači početak užasnih događaja baziranih na dijelu Biblije u kojem se kaže: Sunce će se pretvoriti u tamu, a mjesec u krv prije nego veliki i užasni dan od Gospoda dođe".

Iako su prethodna tri "krvava mjeseca" protekla bez posljedica, pojedini vjernici strahuju i pripremaju se apokalipsu. Među njima je i pastor John Hagee koji je napisao knjigu "Four Blood Moons: Something is About to Change".

"Bog nam je slao signale na Zemlju i nismo ih prihvatili. Dva krvava mjeseca u 2014. i 2015. godini ukazuju na dramatične događaje na Bliskom Istoku, a kao rezultat, promijenit će se cijeli svijet", rekao je.

Pomračenje Mjeseca je kao spektakularna astronomska pojava često u prošlosti tumačeno kao loš znak koji najavljuje propast nekog poduhvata. Primjer za to je pomračenje koje se desilo 22. maja tokom turske opsade Carigrada 1453, koja je okončana padom grada i slomom Bizantije.

Inače, riječ je o spektakularnom prizoru kojem se astronomi posebnu raduju, a zbog vremenske razlike ne mogu ga svi vidjeti.