Zanimljivosti
0

Pas odgrizao vlasniku palac na nozi i spasio mu život

Sarajevo-x.com
Džer rasel terijer
Džer rasel terijer
Muškarac iz Michigana zahvalan je svom psu što mu je spasio život tako što mu je odgrizao bolesni palac dok se on ležao u nesvijesti zbog prevelike konzumacije alkohola.

Jerry Douthett (48) probudio se u svom domu i vidio da mu je njegov džek rasel terijer, Kiko, otkinuo palac na nozi, javlja Reuters.

"Pas uvijek spava sa mnom na krevetu", rekao je Douthett. "Te noći, probudio sam se i pogledao u svoju nogu. Bila je mokra. Kada sam se primakao, shvatio sam da je krvava, a da moj pas leži pored krvave njuške i gleda me".

Douthettova supruga, Rosee, odvela ga je u bolnicu gdje su doktori saznali da boluje od dijabetesa i da mu je palac veoma inficira pa su hirurzi morali amputirat ostatak prsta.

Tu večer prije nego što mu je Kiko odgrizao prst, Douthett je rekao da je izašao u grad sa ženom i popio "šest ili sedam piva" i džinovsku margaritu "dovoljno veliku da u nju stavite zlatnu ribicu".

Par je izjavio da su zaista iznenađeni da je Kiko znao da je prst njegovog vlasnika inficiran i da mu je potrebno liječenje.

"Otkinuo je inficirani dio i stao taman gdje je kost bila zdrava", rekla je Rosee. "Šalili smo se da bolnici nismo trebali platiti participaciju za operaciju jer je Kiko ionako odradio pola posla".