{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Padobranci, a ne vanzemaljci: Iznad SAD-a i Japana snimljena neobična svjetla

4.8.2015. u 19:00
10
19
Padobranci, a ne vanzemaljci: Iznad SAD-a i Japana snimljena neobična svjetla
10
Krajem mjeseca jula zabilježena su dva slučaja pojave neobičnih svijetlećih objekata na nebu iznad američkog Milwaukeeja i japanske Osake.
Policajac iz Milwaukeeja Gustavo Rojas je 25. jula zajedno sa svojim partnerom snimio neobičnu pojavu iznad grada. Neidentificirani objekti su se kretali po nebu prije nego što su u potpunosti nestali.

Nekoliko dana poslije, ruska televizija RT objavila je video načinjen u Osaki, a koji prikazuje skoro identičnu pojavu roja svjetlećih objekata iznad grada.

"Misteriozni objekti kretali su se vrlo brzo, a pratili su šablon kretanja koji podsjeća na ples", stoji u izvještaju RT-a.

Moguća objašnjenja sadržana su u cijelom jednom spektru, od slabog fokusa kamere koja nije u stanju pravilno snimiti obične ptice, preko kineskih lebdećih lampi, do posjetitelja izvan našeg zemaljskog okruženja.

Naravno, za slučaj u SAD-u ubrzo je došlo objašnjenje. Naime, tim padobranaca "The Golden Knights" upravo je te noći skakao iz aviona što je potvrdio Mick Koch, član spomenute vojne jedinice.

S druge strane, za pojavu iznad Osake niko još uvijek nije ponudio dovoljno dobro objašnjenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: