Zanimljivosti
14

Ožiljci borbe kvare ljepotu prirode ruskih šuma: Odbačene kacige, granate i pištolji

Klix.ba
Dugo vremena nakon što se spustila prašina, ranjenici i poginuli zbrinuti, a parade koje su slavile pobjedu završene, priroda još uvijek nosi ožiljke borbe među ljudima.

U ruskim šumama napravljeno je nekoliko fotografija koje su zatrpale socijalne mreže, a pokazuju šta se desilo sa oružjem nakon što je odbačeno u prirodi.

Nevjerovatne fotografije prikazuju puške, ostatke artiljerijskog naoružanja, granate i lopate koje su "ugrađene" u stabla drveća, kao da ih je progutala priroda u tom tihom protestu ljudskog razaranja.

Neke od zaista nerealnih fotografija prikazuju kako su stabla drveća prošla kroz uske otvore na sovjetskim šljemovima iz Drugog svjetskog rata. Uzimajući u obzir da su svi šljemovi oštećeni, vjerovatno su njihovi vlasnici poginuli u ratnim dešavanjima.

Alexander Ostapenko, istražitelj historije Sovjetske vojske i reinkarnator događaja iz Drugog svjetskog rata iz grada Kolomna u Rusiji, podijelio je neke od svojih fotografija na njegovom profilu.

Kada se pogleda broj poginulih, prebroje medalje i oda počast poginulima, i kada se pogleda sva zahrđala oprema i oružje iz Drugog svjetskog rata koju je drveće prihvatilo i porazilo, jedna je samo poruka: Priroda je jedini pobjednik.