|

Ovom momku za igranje videoigara plaćaju 4 miliona dolara godišnje

Ovom momku za igranje videoigara plaćaju 4 miliona dolara godišnje
161
Klix.ba
25.11.2014. u 21:35
47
komentara
161

dijeljenja
Ovom momku za igranje videoigara plaćaju 4 miliona dolara godišnje
Danas "manje-više" svako može postati svjetski popularna zvijezda, a jedno od posebnih polja na kojima je to moguće ostvariti jeste upravo najpoznatija videomreža na svijetu YouTube. Dovoljno je da ljudima budete dovoljno zanimljivi i pritom plasirate nešto na način na koji to niko dotad nije napravio. A možda i jednostavno trebate biti rođeni pod sretnom zvijezdom.
Jedan od primjera onih kojima se u životu zaista posrećilo jeste Šveđanin Felix Arvid Ulf Kjellberg (25), poznatiji pod nadimkom PewDiePie, popularni YouTube komentator videoigara.

Njegov YouTube kanal jedan od najgledanijih i dosad je skupio preko 32 miliona subscribera, te taj broj svakodnevno raste.

Felix Kjellberg živi san svakog ovisnika o videoigrama - može ih igrati koliko god želi, a uz to još i biti plaćen za to. Zapravo, igranje videoigara mu je omogućilo da u svojim dvadesetim godinama već postane milioner! Ovaj Šveđanin je ultimativna gamerska zvijezda YouTubea i godišnje zarađuje čak 4 miliona dolara zahvaljujući videosnimcima sa šaljivim komentarima koje objavljuje na svom YouTube kanalu.

"Ja samo igram igrice i pokušavam zabaviti publiku. Zapravo je prilično nevjerovatno da mogu živjeti od igranja videoigara i time zarađivati za život. Kad sam to prvi put shvatio, skoro sam zaplakao od sreće", kaže Felix.


Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...