Zanimljivosti
6

Ovih pet stvari će vaš život u trenu učiniti boljim

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kada se ne osjećate baš najbolje i uvjereni ste da je vaš život zapravo promašaj, samo nekoliko trikova može vam pomoći da shvatite da stvari nisu tako crne i vaš život u trenu učiniti boljim, piše Huffington Post.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koje će promjeniti vaš pogled na život koji živite:

  1. Prije nego što ustanete iz kreveta ili prije nego što odete na spavanje napravite spisak na koji ćete staviti pet stvari za koje ste zahvalni u svome životu. Može to biti pjesma ptice koju ujutro čujete, udobnost vašeg kreveta ili pak šolja čaja koju jedva čekate. Radite to svakoga dana tokom četiri sedmice i shvatit ćete kako se vaš život mijenja.

  2. Provedite pet minuta meditirajući. Sjednite ili lezite na deku, zatvorite oči i koncentrišite se na vlastito disanje. Dišite duboko oko pet minuta i samo na to mislite. Ponavljajte vježbu svakoga dana i počet ćete primjećivati promjene.

  3. Pustite sebi omiljenu pjesmu sa spiska muzike za dobro raspoloženje. Ako nemate takav spisak, napravite ga. Uživajte u zvuku i opustite se.

  4. Izaberite nešto iz vašega ormara u čemu se dobro osjećate, nešto što vam donosi pozitivna, lijepa sjećanja. Fotografišite se u toj odjeći i uvijek birajte ono u čemu se dobro osjećate. Zaista će odjednom sve biti mnogo ljepše.

  5. Dijelite komplimente i to one iskrene. Možete nešto lijepo kazati barmenu, kolegi ili svom djetetu. Posmatrajte šta se dešava kada dijelite komplimente.