Zanimljivosti
0

Ovan provalio u kuću i napravio štetu od nekoliko hiljada eura

Sarajevo-x.com
Ovan koji je prošao kroz staklena vrata jedne kuće je ušao u njenu unutrašnjost i napravio štetu u iznosu od nekoliko hiljada eura, piše "Telegraph".

Nakon što je razbio staklena vrata i ušao u kuću, ovan je razbio televizor, uništio vrata rerne, namještaj, tepihe i pločice. Nakon toga je pobjegao u obilžnje polje. Farmer ga je pokušao uhvatiti ali nije uspio.

Životinja se vjerovatno uznemirila jer je vidjela svoj odraz u staklu vrata. Pošto je bila sezona parenja, ovan je pomislio da se radi o drugom ovnu koji mu je konkurent pa se "zaletio" i udario u vrata.

Ovan nije povrijeđen ali je uništio unutrašnjost kuće i načinio štetu od nekoliko hiljada eura. Kada su se vratili kući iz šetnje, Paula Smith i njen muž Ed su prvobitno pomislili da im je u kuću provalio pljačkaš.

U trenutku kada je Ed Smith provalu prijavljivao policiji, Paulin ujak ga je obavijestio o čemu se zapravo radi.

"Kada smo se vratili kući, vidjeli smo razbijeno staklo i haos po kući te smo se uplašili. Razmišljala sam da li sam kome učinila nešto nažao pa da mi se osveti na ovakav način. Tada je mobitel zazvonio i ujak mi je objasnio šta se dogodilo", rekla je Paula.

Tim Price, koji se bavi osiguranjem imovine, je rekao da je doba u kojem se incident dogodio zapravo doba parenja ovaca, pa ovakve stvari i nisu rijetke. On kaže da ovnovi često vide svoj odraz na automobilima i pomisle da vide protivnika. Potom se uznemire i udare ga rogovima. Prema njegovim riječima, to objašnjava mnoga udubljenja na automobilima u ovo doba godine.