|

Otkrivena autorica poruke u boci pronađene na ušću Neretve nakon 28 godina

Otkrivena autorica poruke u boci pronađene na ušću Neretve nakon 28 godina
0
Klix.ba
12.12.2013. u 21:50
84
komentara
0

dijeljenja
Otkrivena autorica poruke u boci pronađene na ušću Neretve nakon 28 godina
U aprilu ove godine Matea Rezić je na ušću Neretve slučajno pronašla napuknutu bocu sa porukom koja je 1985. godine poslana čak iz Kanade. Poruka je plutala 28 godina sve dok nije stigla do Neretve.
"Mary, ti si jedna divna osoba, nadam se da ćemo ostati u kontaktu. Rekao sam da ću ti pisati. Zauvijek tvoj prijatelj Jonathon. Nova Scotia '85", pisalo je u poruci.

Osam mjeseci kasnije, Matei se putem Facebooka javio sin autorice pisma, Pam Duggan. Ispričao joj je kako je njegova majka poruku napisala iz zabave, kada je on imao samo godinu dana, te da je u more bacila kod trajektnog terminala u Dartmouthu, piše Dnevnik.hr.

Naglasio je kako Mary i Jonathon ne postoje, već da su izmišljeni likovi. "Moja majka je voljela pisati takve poruke i bacati ih u more", napisao je.

Duggan i njen sin su za priču saznali putem radijske vijesti o pronađenoj boci. Matea nije ni sanjala da će ikada stupiti u kontakt sa autorom poruke ili osobom kojoj je upućena.

"Vijest o pronađenoj poruci se proširila jako brzo i daleko. Javljali su mi se ljudi iz svih krajeva svijeta. Svaki put kad bi mi neko nov poslao zahtjev ili poruku mislila sam to je to, ali ništa. Tek nakon dva mjeseca, javila se Pam, vlasnica poruke. Na prvu nisam mogla vjerovati, pa sam bila malo i sumnjičava misleći da se neko šali. No, nakon dugog dopisivanja i objašnjavanja, nije bilo sumnje. Bila sam sretna i zadovoljna. Napokon sam sastavila cijelu priču, a mislila sam da neće imati kraj", ispričala je Matea za Dnevnik.hr.

Bocu je poslala Dugganovoj, iako su ona i njen sin insistirali na tome da je zadrži.
Prijavi grešku


Komentari (84)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...