Zanimljivosti
165

Osvojio 40 miliona dolara na lutriji i poklanja ih u humanitarne svrhe

Klix.ba
Tom Crist
Tom Crist
Tom Crist iz Calgaryja, Kanada, osvojio je 40 miliona dolara na lutriji. Za dobitak nije nikome rekao, dobitak je odlučio donirati u humanitarne svrhe.

"Rak je prilično velika stvar, moja je supruga preminula od raka prije dvije godine. Ja sam krajem septembra otišao u penziju, a bio sam dovoljno sretan da za vrijeme radnog staža zbrinem sebe i djecu pa nisam imao nedoumica oko toga gdje će novac otići”, ispričao je Crist, koji je jackpot osvojio još u maju ove godine

Crist igra dvije vrste igara na sreću i to na pretplatu, što znači da igrači mogu i do godine dana unaprijed uplatiti srećke. Ukoliko osvoje više od 10 hiljada dolara, prvo prime telefonski poziv. Sam Crist nije uopće očekivao da će jednog dana primiti poziv u kojem će mu saopćiti da je osvojio najveći iznos ikada izvučen u Calgaryju.

"Nisam čak bio siguran ni na kojoj igri sam osvojio novac ni koji su brojevi u pitanju. Uplatim pretplatu svake godine kada mi stigne obavijest da je stara istekla. Ponekad dobijem ček na 10 ili 20 dolara, ali ovo nisam očekivao", naveo je.

Crist također nikome nije ni rekao za osvojeni novac. Kada je spustio slušalicu, prestao je razmišljati o tome. Čak ni njegova djeca nisu znala za dobitak do prije nekoliko dana.