|

SAD: Kamiondžija na lutriji dobio 324 miliona dolara

SAD: Kamiondžija na lutriji dobio 324 miliona dolara
30
S
SRNA
4.1.2014. u 19:03
32
komentara
30

dijeljenja
SAD
SAD: Kamiondžija na lutriji dobio 324 miliona dolara Foto: Arhiv
Jedan kamiondžija u SAD, porijeklom iz Vijetnama otkrio je po povratku sa odmora da je drugi dobitnik jackpota od 648 miliona dolara na američkoj lutriji.
Riječ je o drugoj po veličini nagradi u historiji lutrije u SAD. Ovaj čovjek koji živi u sjevernoj Californiji dijeli dobitak sa sretnom dobitnicom iz Georgije.

Sretni dobitnik kupio je tiket u jednoj prodavnici u San Joseu, a potom otišao na odmor sa porodicom, ostavivši tiket kod kuće. Po povratku sa odmora čuo je da je izvučen jackpot američke lutrije "Mega milioni" u iznosu od 636 miliona dolara i da je jedan tiket kupljen u San Joseu u saveznoj državi California, a drugi u Georgiji.

"Probudio sam se usred noći, sjetivši se da sam išao u San Jose i tamo kupio tiket", izjavio je sretni dobitnik. On je dodao da je potražio svoj tiket i otkrio da je dobitnik sume od 324 miliona dolara.

Sutradan je pozvao vlasnika firme za koju je radio i javio mu da neće dolaziti na posao, jer je osvojio premiju na lutriji.

Dobitnici jackpota od 636 miliona dolara dobit će po 318 miliona dolara ukoliko pristanu na isplatu u više godišnjih rata, dok će, ako se odluče da im nagrada bude isplaćena odmah, dobiti po 174 miliona dolara.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...