{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osman Džiho se kandidira za člana Predsjedništva BiH

15.7.2014. u 19:54
159
21
Osman Džiho se kandidira za člana Predsjedništva BiH
159
Osman Džiho se kandidira za člana Predsjedništva BiH
Osman Džiho
Humorista i stand-up komičar Osman Džiho odlučio je napisati kraći osvrt na instituciju Predsjedništva BiH, politički sistem u našoj zemlji, kandidate i liste kandidata za Opće izbore u BiH koji će biti održani u oktobru ove godine.
Još jedan kandidat za izbore za člana Predsjedništva. Ja. Osman Džiho. Ova zemlja je postala toliko smiješna da joj humorista hitno mora doći na čelo države. Ja bih bar nasmijavao narod, narod bi jedva čekao dnevnik da se malo nasmije.

Ova trojica što su sada u Predsjedništvu isto nasmijavaju narod, ali proplak'o im narod od crnog humora. Ako ja pobijedim na izborima, sve će biti smješnije. Ovako je sve tužnije. Što će ih trojica - nisu Rokeri s moravu, nisu rock bend pa da moraju imati basistu, gitaristu i bubnjara.

Evo mog programa:

Ako je Njemačkoj dovoljan jedan predsjednik i nama je.
Ako je Njemačkoj dovoljan jedan kancelar (premijer) i nama je.
Da Njemačka misli da bi bila razvijenija sa deset kantona, dva entiteta, 150 ministara, dva premijera i tri predsjednika, odmah bi to uveli.

Ja, doduše, ne mogu dati izborno obećanje da ću napraviti smješniju državu od ove. Ne želim lagati narod niti obećavati nemoguće.

Ovako, slušajte šta vam kandidat za člana predsjedništva najsmješnije države kaže: Država s tri predsjednika je kao da jedan bager voze trojica. E šta je ovaj narod skrivio bogu da plaća trojicu bagerista da voze u isto vrijeme jedan bager?!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: