Predate policiji
0

Originalne slike iz 17. stoljeća pronađene u kontejneru pokraj puta u Njemačkoj

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dvije originalne slike evropskih umjetnika iz 17. stoljeća pronađene su u kontejneru kraj puta na jugoistoku Njemačke. CNN izvještava da je uokvirene slike prošli mjesec pronašao 64-godišnjak na benzinskoj pumpi u regiji Bavarska. Muškarac je kasnije predao umjetnička djela policiji u Kelnu.

Policajci su potom pokrenuli apel za pronalazak vlasnika slika. Prva procjena umjetničkog stručnjaka zaključila je da su slike vjerovatno originalna djela, saopćili su iz policije.

Jedna slika je autoportret Pietra Bellottija (1625-1700) na kojem se vidi kako se talijanski umjetnik smije i datira iz 1665. godine. Prema Galleriji Canesso u Švicarskoj, umjetnik je "radio za istaknute porodice u Veneciji i šire", uključujući mecene poput Kardinala Ottobonija i guvernera Milana.

Druga slika je portret dječaka nizozemskog umjetnika iz 17. stoljeća Samuela van Hoogstratena (1627. - 1678.), nepoznatog datuma. Hoogstraten je bio slikar i pisac koji je učio kod Rembrandta u Amsterdamu, prema Leiden Collection, jednoj od najvećih svjetskih privatnih kolekcija djela iz nizozemskog Zlatnog doba.

Hoogstraten je rođen u Dordrechtu, ali je radio i u Hagu, Beču, Rimu i Londonu. Njegova rasprava "Uvod u Srednju školu slikarske umjetnosti", objavljena nakon njegove smrti, smatra se dragocjenim uvidom u Rembrandtove poglede na slikarstvo.