Dobra ideja radnika Zoo vrta
0

Oklahoma: Zarada na slikama čiji su autori životinje

Sarajevo-x.com
Radnici zoološkog vrta u Tulsi u Oklahomi dosjetili su se kako da pomognu rad ove zajednice tako što su odlučili prodavati umjetničke slike čiji su autori životinje.

Životinje koje su bile u sali za oporavak su u međuvremenu liječene učestvovanjem u umjetničkim aktivnostima, a njima su se pridružile i životinje koje idu na razne treninge.

Rezultati su nevjerovatni i prodaju se kao praznični pokloni za svaki budžet. Tako naprimjer možete kupiti umjetninu za 100 dolara, sliku koju su naslikali jež ili lisica, ili možete kupiti otiske polarnog medvjeda, prenosi Huffington Post.

Otisci koje su napravili lavovi i bijeli leopardi su također na prodaju, a poznati slon Sooky je također učestvovao u ovoj akciji. Neke od životinja su bile blago sedirane kao naprimjer slonovi, kako ne bi povrijedili nikoga dok slikaju, a upravnici zoološkog vrta se šale da ni poznatim slikarima nije bila strana upotreba opijuma dok su stvarali.

Najpoznatiji umjetnik u životinjskom carstvu je čimpanza Congo čija su umjetnička djela prodata za nevjerovatnih 26.500 dolara na aukciji 2008. godine na kojoj su bila i djela Renoira i Warhola, a koja nisu prodata.