Rad u hotelu
18

Oglas za posao u Srbiji privukao pažnju: Zakonske obaveze navedene kao benefiti

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na stranici Infostud objavljen je oglas za posao jednom hotelu u Srbiji u kojem su zakonske obaveze navedene kao benefiti, što su mnogi korisnici društvenih mreža kritikovali.

Naime, "benefiti" su: topli obrok u toku radnog vremena, plaćeni troškovi prijevoza, dva slobodna dana u toku sedmice, redovna plata, prijava od prvog radnog dana na pun iznos zarade, uvećana zarada za noćne sate i rad praznikom, četiri sedmice plaćenog odmora tokom godine, atraktivna zarada i prilike za napredovanje i razvoj karijere.

Foto: Reddit
Foto: Reddit

S obzirom na to da je sve navedeno propisano Zakonom o radu, reakcije na ovaj oglas bile su itekako negativne.

"Meni je najsmješnije kada vidim oglase sa 'redovnom platom'. Jok, majmune, treba da ja tebe plaćam što dolazim na posao", napisao je jedan korisnik Reddita.

"Dinamitno radno okruženje", dodao je drugi.

"'Atraktivna plata'. Radila sam tamo za tu platu i mogu da kažem samo haha. Topli obrok? Ima, tačno je. Otprilike svaki drugi dan kobasice i pire krompir, koji moraš da pojedeš brzinom svjetlosti, jer zakonsku pauzu od pola sata ne možeš da potrošiš odjednom. Ne zato što brane, nego zato što nema dovoljno zaposlenih da rade za atraktivnu platu pa moraš da pokrivaš sve moguće i nemoguće pozicije. Odmor? Ne bih znala, jer su me poslali na bolovanje zbog vanrednog sanitarnog pa mi dali otkaz, jer sam otišla na bolovanje", također je jedan od komentara.