Zezanje na Twitteru
0

Odbjegla kobra iz New Yorka obilazi turistička mjesta

Sarajevo-x.com
Opasna egipatska kobra koja je u petak pobjegla iz zoološkog vrta u Bronxu, New York, još uvijek nije pronađena, ali zato je dobila svoj profil na popularnom Twitteru i 35.000 sljedbenika.

Pola metra duga otrovnica, na Twitteru je pod imenom BronxZoosCobra, a svoje sljedbenike obavještava kuda se kreće i šta misli o pojedinim ljudima. Identitet osobe koja je napravila profil za kobru na Twitteru nije poznat.

U jednom statusu, odnosno tweetu, stoji: "Sa vrha Empire State Buildinga svi ljudi izgledaju tako sićušni, kao mali miševi, slasni mali miševi".

Navodeći životinje iz animiranog filma "Madagaskar" kao inspiraciju, "kobra " tvrdi da je veliki obožavatelj kraljice humorističnih serija, 40-godišnje američke glumice Tine Fey, ali i da nije toliko ljuta na Donalda Trumpa ili one koji rade na Wall Streetu.

Obavještavajući one koji je slijede na Twitteru, "kobra" je ironično napisala da zasigurno nije u zoološkom vrtu u Bronxu, ali je posjetila turističke atrakcije poput High Linea, muzej Natural History i Ray's Pizzu.

"Počinje biti zaista hladno vani. Mislim da je sada zaista vrijeme za "upad" negdje. Oh, gledaj, neko je ostavio odškrinut prozor na svom stanu. Savršeno!", našalio se vlasnik Twitter profila koji je posudio "identitet" nestale kobre.

U međuvremenu zaposlenici zoološkog vrta priznaju da će otrovnu kobru biti veoma teško pronaći, ali da je i dio gdje se nalaze reptili zatvoren do daljnjeg, prenosi BBC.