Najčudniji Guinnessovi rekordi
0

Od najdužeg jezika do najviše slamki u ustima

Sarajevo-x.com
Jedan od najpopularnijih britanskih listova, "Daily Mail", donosi neke od najinteresantnijih rekorda zapisanoj u Guinnessovoj knjizi. Među njima je najniža krava, Swallow, visoka samo 86 centimetara te čovjek koji u usta može nagurati 400 slamki i zadržati ih tako 10 sekundi.

"Veoma je teško dospjeti u Knjigu rekorda i čak 80 posto prijavljenih bude odbijeno", rekla je glasnogovornica Guinnessove knjige rekorda, Amarilis Espinoza.

Najduži pseći jezik Devetogodišnji pekinezer Puggy ima jezik dug čak 11,3 cm.
Pas koji najbrže puca balone Jack Russel trijerki Anastasiji treba 44,49 sekundi da popuca 100 balona.
Najduža zmija

Piton iz zoološkog vrta u Ohiu u SAD-u najduža je živa zmija u kavezu, a njegova dužina iznosi 13,7 metara.

Najveći engleski doručak a svijetu Mario’s Cafe u Boltonu za doručak nudi deset jaja, hrenovki i slanine, pet crnih pudinga i hrpe gljiva i graha. Sve to možete dobiti besplatno ako pojedete za 20 minuta.

Najviše naguranih slamki u usta Simon Elmore iz Bavarske u Njemačkoj nagurao je u augustu 2009. 400 slamki u usta i zadržao ih deset sekundi.

Čovjek koji je povukao najveći avion

Kevin Fast vukao je osam metara 188.83 tona težak avion CC-177 Globemaster III, na kanadskoj vojnoj pisti u Ontariju.

Najniža krava na svijetu Swallow je visoka samo 86 centimetara, a živi sa vlasnikom Martinom Ryderom na farmi Pike End u Sjevernom Yorkshireu u Velikoj Britaniji.
Konj koji je prešao najduži put na stražnjim nogama Gregory Ancelotti jahao je na ovaj način svog konja Doca 29 metara u Milanu u Italiji.

Pas koji je skupio najviše flaša

Tubby, zlatni retriver, skupio je 26.000 boca koje je donosio vlasnici Sandri Gilmore.

Najveća kolekcija štrumfova Stephen Parkes ima 1.061 figuricu plavih junaka iz crtića, uključujući Božićne štumfove i historijske ličnosti.