{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O pariskom parku umjesto kosilica brinu ovce

8.4.2013. u 15:20
0
2
O pariskom parku umjesto kosilica brinu ovce
0
O pariskom parku umjesto kosilica brinu ovce
Kako su prvi proljetni izdanci počeli izbijati u Parizu, veliki broj građana pohrlio je da pozdravi svoje nove kosilice: grupicu čupavih crnih ovaca. Ovo je najnoviji pokušaj gradonačelnika Bertranda Delanoëa da grad svjetlosti učini zelenijim.
Lokalne vlasti nazvale su ovaj pokušaj "eko-pašom", a četiri bretonske ovce živjet će i hraniti se u gradskom parku "19th Arrondissement", domu "Conservatoire de Paris", jedne od najekskluzivnijih muzičkih škola u Evropi.

Stoljećima su preživari poput ovaca i krava "kosili" travu i đubrili polja. Veliki broj starih gradskih parkova nekada je bio naseljen domaćim životinjama. Jedna od privilegija profesora u ranim danima koledža Harvard bila je ta da su mogli pustiti svoju kravu da pase u parku koledža. Godine 2009., profesor Harvey Cox pokušao je obnoviti ovu privilegiju i doveo je svoju kravu Faith na ispašu.

Novi projekt održavanja parkova u Parizu malo je zabrinuo susjede mogućim širenjem neugodnih mirisa, a tu je i opasnost od bijega ovaca. Istina, oko parka je postavljena niskonaponska ograda koja bi trebala spriječiti njihov bijeg. Ukoliko eksperiment uspije, Delanoë planira proširiti program i na druge gradske parkove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: