Zanimljivosti
0

NLO-i iznad New Yorka uznemirili građane

Sarajevo-x.com
Pojava misteriozne grupe svjetlećih letećih objekata iznad Manhattana je u srijedu okupirala pažnju građana New Yorka. Saobraćaj je potpuno zaustavljen jer su ljudi stajali na ulici i gledali objekte koji su lebdjeli iznad njih.

Policija i Federalno zrakoplovstvo su primili mnogo poziva zabrinutih građana, ali uprkos istrazi, nisu utvrdili o čemu se zapravo radi.

U srijedu su na "Twitteru" objavljene prve fotografije kao i video na "YouTubeu" gdje se vidi nekoliko malih objekata koji lebde na visini od oko 1,5 km, piše "Daily Mail".

"Zdrav razum kaže da se ne radi o NLO-u, nego da je riječ o balonu ili avionu, ali je prizor bio zaista čudan", rekao je očevidac Daniel Calhoun.

"Objekat je lebdio neko vrijeme na jednom mjestu. Nisam to nikada prije vidio. Vjerujem da se nešto čudno događa", izjavio je Joseph Torres.

"Vidio sam pet ili šest svjetlećih objekata na nebu. Nema šanse da se radi o balonu. Objekat je izgledao neobično", dodao je Pete Bryant.

Na nekim blogovima su ovi objekti dovedeni u vezu sa penzionisanim oficirom Američnih zračnih snaga Stanleyjem A. Fulhamom, koji je rekao da će se 13. oktobra pojaviti veliki broj NLO-a iznad najvećih gradova svijeta.

On je u svojoj knjizi "Challenges of Change" napisao da na taj datum vanzemaljci neće sletjeti niti komunicirati sa ljudima, jer su svjesni da bi to izazvalo strah i paniku.

Čudni objekti su se u maju ove godine pojavili i u New Jerseyju.

Stanovnici Somervillea i Bridgewatera su pozvali policiju kada su primjetili dugi objekat cilindričnog oblika koji je letio zrakom. Zvuk koji su čuli sličan je zvuku aviona.