Bijeg od vrućina
0

VIDEO / Njujorčani se kupaju u kontejnerima za smeće

Sarajevo-x.com
Foto: Zak
Foto: Zak
Plivanje u kontejnerima je prava senzacija u New Yorku. Naime, u samom centru grada, na Manhattanu, tri kontejnera za smeće pretvorena su u bazene i upravo su tu stotine Njujorčana pronašle spas od vrelina.

Gradski ured New Yorka već treću godinu realizuje projekat "Summer Streets" u okviru kojeg se zatvara Park Avenue i povezuju ulice od mosta Brooklyn do Central Parka kako bi se subotom u periodu od 7.00 do 13.00 sati pješaci mogli slobodno kretati, šetati, voziti bicikl, trčati, ali i plivati a da im ne smeta buka vozila.

Prvi put u samom centru grada otvoreni su bazeni koji su zapravo kontejneri za smeće. Ipak, svi su htjeli isprobati kako je kupati se u kontejneru, tako da je svima omogućeno da se brčkaju 20 minuta.

"Smeće nikada nije bilo u ovim kontejnerima tako da nije loše kupati se ovdje", kazao je jedan od plivača.

Povjerenica za Odjela za transport u New Yorku, Janette Sadik-Khan, kazala je kako su otvoreni bezeni namijenjeni svima onima koji žele da se rashlade u vrelim ljetnim danima i dodala da je kupanje u tim bazenima jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u New Yorku.

"Kupati se u bazenu u Park Avenue je fantastičan osjećaj, kazao je jedan od kupača", prenose američki mediji.

Jedinstveni bazeni veličine 2,4 puta 6,7 metara i dubine 130 centimetra, su prošle godine bili pravi hit i u Brooklynu.