|

Njujorčani od sada mogu smirivati frustracije na vrećama za udaranje na banderama

Njujorčani od sada mogu smirivati frustracije na vrećama za udaranje na banderama
0
Klix.ba
3.6.2019. u 07:18
5
komentara
0

dijeljenja
Njujorčani od sada mogu smirivati frustracije na vrećama za udaranje na banderama Foto: Instagram
Gužva se na Manhattanu rijetko smanjuje, a mnogima upravo nedostatak prostora i tišine raspiruje stres i anksioznost. Od sada će svoje frustracije moći smanjiti tako što će udarati u žute vreće koje su zakačene za mnoštvo bandera širom ulica New Yorka.
Zagađenost zraka, gužva u saobraćaju, sirene auta, sudaranje s ljudima i neprestana vika mogu biti jako štetni za nervni sistem ljudi. Zbog toga je tim mladih dizajnera iz Georgije osmislio soluciju za cjelokupni problem.


"Koncept ovih vreća jeste ponuditi javnosti nešto gdje mogu istresti sve svoje frustracije. Mislimo da na ovaj način možemo natjerati ljude da na zdraviji način smanje stres i tako ga ne usmjeravaju na pogrešna mjesta", kazali su iz kolektiva "donttakethisthewrongway".

Mnoštva istraživanja su pokazala kako su amerikanci narod koji ima najveći nivo stresa. Prema istraživanju koje je sproveo The New York Times, 55 posto odraslih reklo je da stres proživljavaju tokom cijelog dana, što se dosta razlikuje od rezultata istog istraživanja iz Evrope gdje samo 35 posto odraslih ima ovaj problem.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...