Može selfie?
33

Neobično prijateljstvo poštara i životinja: Slatke fotografije koje ruše stereotipe

E. Sk.
Poznato je da psi ne vole poštare, no ova priča ruši te stereotipe. Nešto drugačije iskustvo s psima ima poštar Christiano da Silva Antunes iz brazilskog Sao Paula koji na društvenim mrežama poznatiji kao Carteiro Amigo Dos Animais, što znači "poštar-prijatelj životinja".

Oduvijek je želio da razbije stereotip da psi mrze poštare i to uspješno radi objavljujući fotografije s njima.

On je pokazao da je prijateljski raspoložen prema svakoj životinji. Prijatelj je s mačkama, zečevima i svim ostalim vrstama životinja.

No, on nije tu samo kako bi se fotografisao sa životinjama, također ima misiju. Često spašava životinje kojima je hitno potreban veterinar, piše Bored Panda. On čak sanja da otvori svoje sklonište za životinje kako bi mogao pomoći svojim malim prijateljima i više nego što to čini trenutno.

Proces stvaranja prijateljstva sa psom, posebno ako si poštar, zna biti težak proces. Cristiano ih prvo pozdravi i pusti im da njuškaju njegovu ruku kako bi ga mogli bolje upoznati. Vremenom im prilazi sve više i više, sve dok ne bude dovoljno blizu da mu mogu polizati lice.

Sa svojom suprugom posjeduje nekoliko pasa i tri mačke. Ovaj simpatični poštar, ljubitelj životinja, svakog dana svojim fotografijama šarmira 87 hiljada fanova.