A ni to nije neophodno
51

Neobični uslovi iz oglasa za posao u Srbiji: Da zna sabirati do četiri i poznaje bar 15 slova

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Oglas iz Zemuna u Srbiji pod nazivom "pomoćnik pomoćnikovoga pomoćnika kuhara" privukao je mnogo pažnje posljednjih dana na društvenim mrežama zbog neobičnih zahtjeva, ali i uslova.

Naime, u ovom neobičnom oglasu za kojeg mnogi misle da je šala. vlasnika picerije iz Zemuna traži da se njegovi zahtjevi i uslovi shvatie ozbiljno. Novi zaposlenik trebao bi da radi za platu od 50.000 do 99.999 dinara (između 836 i 1.673 konvertibilnih maraka).

Jedan od zahtjeva je da osoba bude normalna, a ako neki slučajem ima psihičkih problema, onda je potrebno da posjeduje dokumentaciju o historiji bolesti. Navode da je poželjno da znaju sabirati do četiri, ali ni to nije neophodno. Ne treba imati vozačku dozvolu, potrebno je da se osoba zna sama vratiti kući.

Oglas (Screenshot/Facebook)
Oglas (Screenshot/Facebook)

Ni mobilni telefon nije nužan, može imati i onaj na "dugmiće". Bitno je samo da su sve tipke ispravne. Osoba koja bi radila mora poznavati barem 12 do 15 slova ćiriličnog ili latiničnog pisma.

Od uslova rada navodi se da bi osoba radila na suhom bez opasnosti od udara groma ili promahe, a navedeno je da objekat može da izdrži i jači zemljotres. Od novog uposlenika osim standardnih obaveza očekuje da u objektu ne gasi TV ili muzika, ali isto tako da se previše ne pojačava.