Od Toma Cruise do Bone
67

Neki od njih su najveće zvijezde svijeta, međutim, znate li kako se zapravo zovu?

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Lady Gaga, Miley Cyrus, Meghan Markle, Tom Cruise neke su od poznatijih svjetskih ličnosti za koje zapravo rijetko znamo koja su njihova prava imena.

Neki od njih svoja imena su pomno birali kako bi započeli svoje karijere u muzici ili filmu, a drugi su jednostavno promijenili ime kako bi izbjegli zabune.

Na primjer majka Jasona Sudeikisa počela ga je zvati srednjim imenom jer i on i njegov tata dijele ime Daniel, dok je Emma Stone morala da se registruje u Udruženje filmskih glumaca pod imenom drugačijim od njenog pravog jer je već postojala Emily Stone u sistemu.

Među zvijezdama koje prepoznajemo samo po umjetničkom imenu je i Belcalis Almanzar - reperica Cardi B koja je govorila kako je ispočetka odabrala ime Bacardi za svoju karijeru u muzici, a naposljetku ga je odlučila izmijeniti.

Meghan Markle zapravo dijeli ime sa svojim likom iz serije "Suits" te njeno puno ime glasi Rachel Meghan Markle. Čak je jedno vrijeme nakratko bila poznata kao Rachel prije nego je postala vojvotkinja od Sussexa.

Vin Diesel zapravo se zove Mark Vincent, a pravo ime Miley Cyrus glasi Destiny Hope Cyrus. Muzička zvijezda Bruno Mars je zapravo Peter Gene Hernandez, a Lady Gaga se zove Stegani Germanotta. Ispostavilo se da Reese čak nije ni srednje ime glumice Reese Witherspoon, čije je puno ime Laura Jeanne Reese Whiterspoon. Glumica je odabrala ime u čast svoje majke, čije je djevojačko prezime Reese.

Lana Del Rey je zapravo Elizabeth Woolridge Grant, Snoop Dogg je Calvin Broadus, dok je Ricky Martin Enrique Morales. Otac Jennifer Aniston skratio je njihovo grčko prezime koje zapravo glasi Anastassakis. Tom Cruise zapravo se zove Thomas Mapother IV. Elton John se zapravo zove Reginald Dwight, dok je Bono Paul Hewson. Prije nego što je glumila u desetinama velikih holivudskih filmova Demi Moore je nosila ime Demetria Gene Guynes.