Zanimljivosti
7

Nastavnik izmislio poseban način rukovanja sa svakim učenikom

Klix.ba
Nastavnik engleskog jezika Barry White Jr. postao je jedna od najpopularnijih osoba u osnovnoj školi Ashley Park PreK-8 u Sjevernoj Carolini nakon što je osmislio poseban način rukovanja sa svakim učenikom.

"Kada dođu ispred učionice imamo naš način izgovaranja pozdrava 'dobro jutro' i onda radimo. Uvijek sam energičan i pokreti koje radimo donesu uzbuđenje i daju im energiju za časove", rekao je White za ABC News.

Svako rukovanje je različito i koristi posebne pokrete koji su povezani s učenikovom ličnošću.

"Počeo sam to raditi s jednom učenicom četvrtog razreda i čekala me je svako jutro ispred učionice da se pozdravimo te je onda odlazila na čas u drugu učionicu i nekada je kasnila na časove zbog pozdrava. Ove godine sam to počeo raditi sa svim učenicima. Vidio sam da im to mnogo znači. Sada to žele raditi i učenici trećih razreda", rekao je nastavnik.

White je pokrenuo i sekciju stepa u školi te je iskoristio neke pokrete za osmišljavanje rukovanja s učenicima. Direktori su vrlo zadovoljni i sretni što uči učenike da budu povezani i privrženi jedni drugima.

"Barryjevo rukovanje predstavlja njegov autentičan način izgrađivanja veza s učenicima. Kada djeca znaju da je njihovim nastavnicima stalo onda obraćaju više pažnje, trude se i žele biti uspješni", rekla je direktorica Meaghan Loftus.