Emotivni susret
104

Nakon što je udomila psa, otkrila da je u pitanju isti pas kojeg je morala napustiti kao dijete

Klix.ba
Fotografija: Wimp
Fotografija: Wimp
Nicole Grimes je imala samo deset godina kada joj je nana poklonila štene, te je ona sa njim provela četiri godine prije nego se njen otac morao preseliti u drugi grad gdje nije bilo mjesta za psa.

Nekoliko godina kasnije je u skloništu za pse vidjela psa, te uskoro otkrila da se radi o njenom prijatelju.

Nakon što je dobila psa na poklon, Nicole se nije odvajala od njega. Kada je napunila 14 godina, njen otac je morao preseliti u drugi grad radi posla, te je psa ostavio u skloništu za pse jer za njega nije bilo mjesta u njihovom novom domu.

Fotografija: Wimp
Fotografija: Wimp

Nicole je razdvajanje podnijela veoma emotivno te nikada nije zaboravila svog psa, pozivajući stalno sklonište u kojem je ostavljen da bi saznala gdje je i kako je. Međutim, nikada nije dobila više informacija o njemu.

Četiri mjeseca nakon poroda, Nicole je ležala u svom domu i listala Facebook objave tražeći nešto interesantno. Neko od njenih prijatelja je objavio sliku starijeg psa kojem je potreban dom, a ona je osjetila potrebu da mu pomogne.

"Ličio je na psa kojeg sam imala kad sam bila mala. Odmah sam se javila i rekla da ću je ja uzeti", rekla je Nicole.

Pas se još uvijek odazivao na isto ime, te joj se na prvom susretu zaletio u zagrljaj. Nicole je pregledala psa i shvatila da ima dosta sličnosti sa psom kojeg su ona i njen otac ostavili prije nekoliko godina. Pri posjeti veterinaru je saznala da je broj čipa koji pas ima isti kao i broj koji je nosio njen pas.

Fotografija: Wimp
Fotografija: Wimp

Uskoro je saznala da je njen pas svoje vrijeme proveo sa starijim bračnim parom koji je nedavno preminuo, te da se tako ponovo našao u skloništu za napuštene životinje.

"Odlično se snašla u mojoj kući, sigurna sam da razumije da će ostati sa mnom zauvijek", rekla je Nicole.