Nakon nekoliko minuta poznanstva darovala ženi bubreg

S
Sarajevo-x.com
29.12.2011. u 15:55
0
10
Nakon nekoliko minuta poznanstva darovala ženi bubreg
0
Nakon nekoliko minuta poznanstva darovala ženi bubreg Veronica Buttigieg
Engleskinja Veronica Buttigieg odlučila je donirati bubreg Manoly Viravong nakon samo nekoliko minuta poznanstva. Buttgieg i Viravong su se upoznale na zabavi, a zatim je u razgovoru Viravong rekla da čeka na donatora bubrega već pet godina, na šta je Buttgieg spremno rekla da će joj pomoći.
Veronica je majka dvoje djece i nije se nijednog momenta libila da ponudi svoj bubreg kada je otkrila kako se Viravong godinama pati i kada je čula da je njen brat odbio da joj pomogne.

"Osjetila sam da je ona izgubila svaku nadu. Odjednom sam je pitala da li bi htjela moj bubreg. Čudno je što to nisam ponudila samo onako, nego sam osjetila potrebu i znala sam da moram to uraditi", rekla je Buttigieg, prenosi Telegraph.

Veronica je odmah uradila nekoliko testova kojim je potvrđeno da može biti donator za Viravong, na njeno oduševljenje.

"Ja sam Kršćanka i znam da je bitno pomoći nekom u nevolji, jer će tako neko i meni pomoći. Bila sam presretna kada sam saznala rezultate i shvatila da konačno neko može pomoći toj nesretnoj ženi. Moj se život neće promijeniti nagore, a toj ženi će se vratiti život i sve. Ona je nečija mama i kćerka i žena", rekla je Veronica.


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: