Zahvaljujući Facebooku
0

Nakon 40 godina traganja britanski par ponovo zajedno

Sarajevo-x.com
Jackie Stuart i Steve Hamilton upoznali su se prije skoro pola vijeka u zabavnom parku Whitley Bay u Velikoj Britaniji. Iako još uvijek tinejdžeri, odlučili su se na brak koji nije dugo potrajao. Razveli su se 1966. godine i od tada se više nisu vidjeli. Desetljećima su bezuspješno tragali jedno za drugim, da bi sada nakon više od četiri desetljeća zahvaljujući Facebooku bili ponovo zajedno.

Jackie Stuart kaže kako bi se samo nasmijala da joj je neko prije nekoliko mjeseci kazao kako će ponovo sresti bivšeg muža i zaljubiti se u njega, no to se zaista desilo.

Zahvaljujući Facebooku ona je pronašla sada već 71-godišnjeg bivšeg muža Steveja Hamiltona.

Skoro pet godina Jackie je bezuspješno putem stranica za društveno umrežavanje tragala za bivšim suprugom. Ukucavala je njegovo ime u pretraživač, no pregledajući profile shvatala bi da to nije taj Hamilton kojeg ona traži.

"Kada smo se upoznali ja sam imala svega 14 godina, dok je Steve imao 17. Stajao je s grupom dječaka, nasmiješio mi se, započeli smo razgovor i to je bilo to“, ispričala je Jackie koja se za Stevea udala kad joj je bilo 17 godina.

Vrlo brzo nakon udaje Jackie i Steve su dobili skćerku Sharon i tek tada su krenuli problemi.

"Bili smo mladi i naivni. Nismo se snalazili u braku i odlučili smo se razvesti. Kćerka i ja smo se preselile i od tada sam izgubila svaki kontakt sa Steveom", ispričala je Jackie za britanski Miror.

Nešto kasnije, 1969. godine Jackie se preudala, dobila drugu kćerku, a zatim sa suprugom i djecom preselila u Kanadu gdje živi i do danas.

"Znao sam da Jackie ima sestru u Kanadi ali nisam znao i da se preselila tamo. Zvao sam njene roditelji dvije godine nakon razvoda, no i oni su se već bili odselili tako da nisam znao gdje da je potražim“, kazao je Steve.

"Svakodnevno sam razmišljao o mojoj kćerki. Čak sam 1970. godine putem novina tražio bivšu suprugu i kćerku, no to je bilo bezuspješno. Isto sam učinio i deset godina kasnije, međutim ni tada nije bilo odgovora“, ispričao je Steve.

Tada je odlučio nastaviti sa svojim životom. Oženio se, dobio dvoje djece, no kako kaže svakodnevno je mislio na bivšu suprugu i kćerku.

"Sharon je bila moje prvorođeno dijete, a posljednji put sam je držao u naručju kada je imala samo dva mjeseca“, kazao je Steve.

U 1976. godini Jackie se razvodi i vraća u Veliku Britaniju na odmor. Potražila je Stevea međutim na staroj adresi ga nije bilo.

Ona se ponovo udaje 1980. godine međutim, kada je taj brak 'pukao' odlučila se ponovo potražiti Stevea. Sharon je također željela upoznati oca, pa je Jackie danonoćno tragala za prvim suprugom.

Davala je oglase u novinama, a 2004. godine se prijavila i na stranicu za društveno umrežavanje Facebook. Iako njeno neprestano traganje nije urodilo plodom ona nije gubila nadu.

U julu ove godine uočila je 'novog' Steveja Hamiltona na Facebooku. Mjesto rođenja se poklapalo sa mjestom rođenja njenog prvog supruga, ali datum rođenja nije.

"Razboljela sam se od uzbuđenja, jer iako nisam bila sigurna da je to on potajno sam se nadala da jeste. Odlučila sam mu poslati poruku“, kazala je Jackie.

Steve je odmah odgovorio na poruku, i da, bio je to njen prvi suprug.

Samo nekoliko dana kasnije ugovorili su sastanak.

"Sharon je s nestrpljenjem čekala da upozna oca. Obje smo bile i više nego nervozne. No, kada je on sletio na aerodrom u Torontu sve je došlo na svoje“, kazala je Jackie.

Sljedećih nekoliko sedmica koliko su proveli skupa par se ponovo zbližio.

"Predivno nam je kad smo skupa. Osjećanja su ostala ista jedina razlika je u godinama“, kazala je Jackie.

Par se sada svaki trenutak provodi zajedno, Steve često odlazi u Kanadu kako bi posjetio kćerku i Jackie, a već dogovaraju i naredne susrete u 2010. godini.