Nakon 50 godina
0

Otac i kćerka se pronašli preko Facebooka

Sarajevo-x.com
Frances Simpson i Tony Macnauton
Frances Simpson i Tony Macnauton
Ujedinjenje oca i kćerke koji se nisu vidjeli 50 godina ne bi bilo moguće bez socijalne mreže Facebook, na kojoj su se konačno pronašli. Frances Simpson nije ni slutila da će preko interneta pronaći svog oca, za kojim je godinama bezuspješno tragala.

Frances je imala tri godine kad su joj se roditelji razveli i kad je njen otac Tony napustio dom. Godinama je bez imalo uspjeha pokušavala da sazna nešto o njemu, a nada da će se jednog dana ponovo ujediniti nikad je nije napuštala.

Kad je njen prijatelj istraživao Francesino porodično stablo u sklopu rođendanskog poklona, otkrio je da ona ima polusestru Kim Macnauton. Frances je bila presretna te je odlučila da je potraži na Facebooku.

Onda je shvatila zašto nije mogla toliko godina da Tonyju uđe u trag.

Naime, nakon razvoda njen otac je promijenio prezime Dorset u Macnauton kako bi počeo novi život.

Kad joj je 19-godišnja Kim odgovorila na poruku na Facebooku i pitala je da li želi da razgovara s ocem, Frances nije mogla da vjeruje da će joj se snovi napokon ostvariti. Organizovali su ujedinjenje i tada je nakon 50 godina prvi put vidjela 72-godišnjeg Tonyja koji je već odavno bio u penziji.

"Kad smo počeli da pričamo, više nismo ni prestajali. Nakon toliko vremena potrage on je opet pored mene. Ne postoje riječi koje mogu da opišu kako se osjećam", rekla je za The Sun Frances Simpson.

Prije ovog susreta jedino što su imali je bila zajednička fotografija i to jedina. Ni jedno ni drugo nikad nisu prestali da vjeruju da će se sresti nekad u životu.