Ters među mačkama
212

Najmrzovoljnija mačka na svijetu Grumpy Cat preminula u sedmoj godini

Klix.ba
Foto: Facebook
Grumpy Cat, najmrzovoljnija mačka na svijetu koja je zbog svog izraza lica postala prava Internet senzacija, preminula je u sedmoj godini.

Ovu informaciju objavili su njeni vlasnici na društvenim mrežama.

"Slomljenog srca objavljujemo vijest o gubitku naše drage mačke. Zbog infekcije mokraćnog sistema došlo je do komplikacija s kojima se nažalost nije uspjela izboriti. Bila je naša beba i uveseljavala je članove naše porodice, ali i mnoge ljude širom svijeta. Preminula je u naručju svoje mame Tabathe. Njen duh nastavit će živjeti kroz njene fanove", saopćili su Tabatha, Bryan i Chrystal Bundesen.

Mačka The Grumpy Cat, čije je pravo ime Tardar Sauce, rođena je 4. aprila 2012. godine. Postala je poznata upravo po svojoj jedinstvenoj i neobičnoj facijalnoj ekspresiji koja je zapravo posljedica medicinskih poremećaja - patuljastog rasta i krivo zarasle čeljusti. Usljed tog poremećaja ova mačka stalno izgleda mrzovoljno i čangrizavo, a njen je lik bio inspiracija za internet senzaciju koja je ovu mačku učinila simbolom mrzovoljnosti. Imala je 8,5 miliona fanova na Facebooku, 2,4 miliona pratilaca na Instagramu, 1,5 miliona pratilaca na Twitteru i 264.000 YouTube pretplatnika.