Zanimljivosti
26

Najbaksuzniji čovjek na svijetu: Tukli su ga majmuni, ujedale zmije i ajkule

Klix.ba
Američki ribar vjerovatno je najbaksuzniji čovjek na svijetu, budući da je preživio ujed ajkule, udar groma, ujed zvečarke, pa čak i batine od majmuna.

Erik Norrie iz Larga, Florida, izgubio je dio noge nakon ujeda ajkule tokom odmora sa porodicom na Bahamima. Ipak, Norrie kaže kako je napad, zbog kojeg mu je potrebno presađivanje kože, tek posljednji u nizu neobičnih nesreća koje su mu se događale.

Norrie je preživio udar groma i ujed zvečarke, a majmuni su ga dva puta pretukli. Šanse da nekoga napadne ajkula su 1:11,5 miliona, dok su šanse da nekoga udari grom na prostoru SAD-a 1:280 hiljada. Uprkos brojnim bliskim susretima sa smrću, Norrie kaže da je jedino u slučaju napada ajkule mislio da će podleći.

"Pogledao sam iza, a ajkula je upravo završila ujed i plivala dalje sa dijelom moje noge u ustima", kaže Norrie i dodaje kako je ajkula počela kružiti oko njega u moru punom krvi, kada je njegov punac uskočio između njega i ajkule.

Norrie je ispalio harpun ka ajkuli kako bi je otjerao, a gumenu traku sa harpuna svezao je oko noge kako bi zaustavio krvarenje, dok je ostatak porodice radiom pozvao pomoć. Pomoć je odmah stigla i prebačen je u lokalnu bolnicu.

"Bila je to teška vožnja, zaista sam mislio da ću umrijeti", rekao je Norrie koji se sada oporavlja od ujeda i čeka na višestruke transplantacije kože.