Zanimljivosti
35

Na svijetu ima više mobilnih telefona nego četkica za zube

Klix.ba
Po dosadašnjim istraživanjima Gartnera na svijetu postoji više mobilnih telefona (pet milijardi) od četkica za zube (3 milijardi). Sve većim razvojem tehnologije uskoro se može očekivati da se poruke počnu razmjenjivati samo mislima.

Globalni potrošači se razvijaju u dva potpuno suprotna smjera. Na jednoj strani postoji generacija C, koju zastupaju mobilni, povezani, digitalni, liberalni i napredni potrošači, dok je na drugoj strani generacija aktivnih starijih osoba, koje žive dugo, imaju visoke prihode, i traže aktivna iskustva, odnosno doživljaje.

Novi segmenti se razvijaju zajedno sa brzim promjenama određenih ciljnih skupina. Danas je nepohodno biti u koraku sa najnovijim digitalnim marketing tehnikama i inovacijama u tehnologiji te je to minimalni zahtjev za današnju prodaju, za marketing i odnose s javnošću profesionalaca koji žele da budu ispred ostalih.

Na 2. Sarajevo Marketing Summitu, koji se održava 22.10. u Kongresnom centru Terme Ilidža posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa novim trendovima , da nauče kako postati strateški lider u svojoj kompaniji, te kako da se izdvoje od konkurencije koristeći novi marketing.