Pokušala izbjeći valove
1

Na plaži u Južnoafričkoj Republici kupače iznenadila crna mamba duga skoro 3 metra

E. Sk.
U južnoafričkom gradu Durbanu plaže su i dalje zatvorene zbog koronavirusa, ali neke od kupača često znaju iznenaditi i neobični posjetitelji.

Naime, na ovoj plaži viđena je dva i po metra duga crna mamba koja je ujedno i jedna od najotrovnijih zmija na svijetu.

Video koji kruži društvenim mrežama prikazuje kako zmija pokušava izbjeći velike valove. Kupači su vrlo brzo reagovali i pozvali biologe s obližnjeg Instituta za morska istraživanja, piše TimesLive.
"Obično smo vrlo skeptični nakon ovakvih dojava, s obzirom da većina ljudi kad vidi veliku tamnu zmiju u našoj zemlji odmah pomisli da je riječ o crnoj mambi", rekli su iz Instituta.


Međutim, kada su stigli iz Instituta na plažu, tamo ih je dočekala crna mamba duga 2,47 metara. S obzirom da ove zmije inače izbjegavaju obalna područja, pojašanjavaju stručnjaci, pretpostavlja se da je ovaj primjerak do mora došao preko nekog kanala ili rijeke.

"Kad smo prišli zmiji bila je toliko iscrpljena da nas je jedva vidjela. Bez problema smo je uhvatili, a ona je na našu sreću ostala mirna dok smo je prebacivali nazad u naše prostorije kako bismo utvrdili u kakvom je stanju", naveli su iz Instituta.