Oglas povučen
0

Na eBayu pokušao prodati auto preminulog Roberta Enkea

Totalsport
Na morbidan način pokušao je do velike zarade doći neimenovani Nijemac. Na eBayu je na aukciju stavio automobil čiji je prijašnji vlasnik bio Robert Enke, nekadašnji golman njemačke reprezentacije koji je 2009. počinio samounistvo.

U namjeri da Mercedes iz 2006. godine postigne što veću cijenu, sadašnji je vlasnik uz napomenu kako je automobil u odličnom stanju i potpuno opremljen, naveo i da je njegov nekadašnji vlasnik Robert Enke.

“Želite li imati dio nezaboravnog nogometaša Roberta Enkea, takmičite se za ovaj praktični, prostrani automobil s posebnom historijom. Nudimo Mercedes-Benz GL 320 CDI svjetski poznatog nogometaša Roberta Enkea koji je branio za Njemačku na Evropskom prvenstvu 2008. godine”, stajalo je u oglasu.

U prilogu je bila i Enkeova fotografija, te kupoprodajni ugovor koji dokazuje da je preminuli golman bio vlasnik vozila. U srijedu je eBay povukao oglas jer sadrži privatne informacije o trećoj osobi.

"Mogu potvrditi da je eBay obrisao oglas, a sve ostalo će sudskim putem rješavati Robertova udovica Teresa Enke", izjavio je za Bild bivši nogometašev agent Jörg Neblung.

Oglas za automobil se nalazio i na portalu mobile.de, a prije no što je povučen, dosegao je cijenu od 36.900 eura, znatno iznad tržišne vrijednosti.